Науково-методичні підходи до визначення та вибору індикаторів фінансової стабільності банківської системи - Артем Лазня (Фінансовий простір, 2014)
В  статті  розглянуто  основні етапи  становлення  індикаторів  фінансової стабільності.  Досліджено  міжнародний досвід  до  визначення,  оцінки  та  трактування індикаторів  фінансової  стабільності.  Визначено основні позитивні та негативні сторони використання агрегованого показника банківської стабільності. Запропоновані шляхи оптимізації оцінювання ризиків фінансової стабільності для України.