Сучасна практика рейтингового оцінювання діяльності банків на основі таксонометричного методу - Олена Мусієнко; Анастасія Маслова; Ганна Савченко (Фінансовий простір, 2014)
У  статті  розглянуто  та досліджено  доцільність  використання  сучасних  методів  математичного  моделювання в  контексті  визначення  рейтингової  оцінки ефективності  діяльності  банків,  визначено та  узагальнено  коефіцієнти  ефективності діяльності  банків  на  ринку  банківських  послуг, запропоновано  застосування  таксонометричного методу у визначенні рейтингу банків з метою  оптимізації  та  інформативності  отримання результатів рейтингової оцінки.