Вивчення історії розвитку банківської справи та фінансів у зарубіжних країнах - В'ячеслав Анісімов (Фінансовий простір, 2011)
Представлено аналіз тематики досліджень історії розвитку банківської справи та фінансів у США, Західній Європі та Росії. Висвітлено основні проблеми у проведенні сучасних досліджень історії банківської справи та фінансів у зарубіжних країнах.