Сучасний стан та напрями посилення інноваційної безпеки України - Олег Гордуновський (Фінансовий простір, 2014)
У статті розкрито суть та складові інноваційної безпеки держави. Досліджено показники оцінки інноваційної безпеки та визначено, що потребують доповнення інформаційні та результуючі індикатори. Проаналізовано сучасний стан інноваційної безпеки України та виявлено основні фактори, що зумовлюють кризовий стан інноваційної сфери. Обґрунтовано необхідність посилення інноваційної безпеки України, що дозволить підвищити конкурентоздатність національної економіки. Основні напрями посилення інноваційної безпеки визначено як комплекс інституціонально-правових, економічних та інформаційно-аналітичних заходів. Практичне значення дослідження полягає у розробці стратегічних напрямів щодо посилення складових інноваційної безпеки України.