Уточнення змісту поняття «Фінанси домогосподарств» у розрізі навчальної дисципліни «Фінанси» - Неля Нагайчук (Фінансовий простір, 2014)
У статті досліджено сутність фінансів домогосподарств та їх роль у фінансовій системі держави. Представлено системи зовнішніх фінансових відносин домогосподарств з іншими суб’єктами економіки та внутрішніх відносин перерозподілу. Охарактеризовано основні функції та принципи на яких базується організація фінансів домашніх господарств. Визначено складові, що формують загальне розуміння сутності фінансів домогосподарств.