QR-кодування та альтернативні технології - Христина Засадна (Фінансовий простір, 2014)
У  роботі  описано  ви-користання  QR-кодування  в  Україні.  QR-коди є простим, зручним та інтерактивним способом  розповсюдження  і  отримання інформації.  Перевагами  цього  коду  є  великий  об’єм  інформації,  яку  можна  закодувати та  швидкий  доступ  до  неї  за  домогою  сканування  і  розпізнавання  камерами  сучасних мобільних  пристроїв.  Технологія  QR-кодування найчастіше  використовується  в  рекламі, торгівлі,  логістиці,  туризмі,  банківській  сфері. Є також альтернативні технології отримання інформації.