Специфіка предмету і об’єкту бухгалтерського обліку в недержавних пенсійних фондах - Сергій Медвідь (Фінансовий простір, 2014)
Розвиток  сфери  недержавного  пенсійного  страхування  гостро  ставить питання  щодо  необхідності  отримання своєчасної  та  достовірної  інформації,  яка  б  в повній  мірі  відображала  специфіку  діяльності НПФ.  Важливу  роль  в  даному  процесі  відіграє розробка  організаційно-методичних  засад  бухгалтерського  обліку,  як  системи,  що  здатна генерувати  відповідні  дані.  Однак  базою  для реалізації  необхідних  заходів  в  даній  сфері  повинна  стати  надійна  теоретична  база,  розробка якої неможлива без визначення ключових понять,  таких  як  предмет  та  об’єкт  бухгалтерського  обліку.  Адже  лише  знаючи  об’єкти впливу  в  певній  специфічній  діяльності  можна розробити  конкретні  ефективні  організаційні інструменти.Досліджено  сутність  предмета  та  об’єкта бухгалтерського  обліку  через  призму  часу,  вивчено їх взаємозв’язок. Проаналізовано специфіку діяльності  недержавних  пенсійних  фондів,  що здійснює  вплив  на  трактування  предмету  та об’єктів  бухгалтерського  обліку  в  недержавних пенсійних фондів.