Описові та модельні оцінки банківського ринку Європейського союзу та України - Олександра Гірна (Фінансовий простір, 2014)
В  статті  на  основі  поєднання описового  та  неструктурного  підходу Н-статистики  проаналізовано  конкурентні структури  банківських  ринків  країн Євросоюзу  та  України.  Порівняння  розрахованих  Н-статистик  показало  зміщення  рівня конкуренції  на  українському  ринку  банківських послуг в бік монополії.