Дія валютного каналу трансмісійного механізму в умовах трансформації валютного режиму в Україні - Світлана Міщенко; Ольга Кліщук (Фінансовий простір, 2014)
У статті досліджено особливості астосування валютного каналу трансмісійного механізму в умовах переходу до режиму гнучкого курсоутворення. Виявлено найсуттєвіші зв’язки між  передавальними  ланками  валютного  каналу  монетарної  трансмісії  для  формування надійних  прогностичних  оцінок  динаміки  курсу національної грошової одиниці.