Аналіз сучасного стану нормативно-правового підґрунтя модернізації бухгалтерського обліку в державному секторі економіки - Надія Зорій; Ірина Данилюк (Фінансовий простір, 2015)
Стаття присвячена дослідженню питань  удосконалення  нормативно-правового  регулювання  організації  та  ведення  бухгалтерського  обліку  в  державному  секторі економіки.  Здійснено  аналіз  інновацій  в законодавстві,  спрямованих  на  приведення вітчизняної  системи  обліку  та  його  норм  до міжнародних стандартів. Проведено оцінку рекомендованих підходів з точки зору доцільності, прийнятності та можливості ефективного застосування  в  обліковій  практиці  вітчизняних суб’єктів  державного  сектору.  Встановлено окремі  недоліки  чинного  правового  забезпечення  обліку  та  обґрунтовано  доцільність  їх  подолання  через  удосконалення  формулювання відповідних рекомендацій.