Інституційні та культурні чинники як економічні детермінанти - Роберт Пустовійт (Фінансовий простір, 2015)
Розглянуто  економічний  розвиток  шляхом  впливу  інститутів  і  культурних  чинників  у  площині  їхнього  взаємозв’язку. Наголошується,  що  мотивація  господарської поведінки  обумовлена  не  тільки  економічними інтересами,  а  й  культурними  настановами  і світоглядними  цінностями,  які  в  свою  чергу,  є підґрунтям  функціонування  інституційного середовища.  Звідси,  розбіжності  економічного розвитку  пояснюється  відмінностями  в інститутах  та  особливостями  економічної політики, яка зорієнтована на культурні чинники.