Сутність системи державного фінансового контролю - Олег Шевчук (Фінансовий простір, 2015)
Досліджується формування дієвої системи  державного  фінансового  контролю. Система  державного  фінансового  контролю розглядається  як  сукупність  суб’єкта,  об’єкта і  засобів  і  методів  контролю,  що  взаємодіють як  єдине  ціле  в  процесі  встановлення  бажаних результатів  виконання,  виміру  стану  об’єкта контролю, аналізу і оцінки даних виміру і вироблення необхідних коригуючих впливів. Виокремлюються проблеми формування єдиної системи державного фінансового контролю та напрями їх усунення