Еколого-економічні засади метрополітарного простору - Галина Стеблій (Фінансовий простір, 2011)
Обґрунтовуються еколого-економічні засади існування метрополії та метрополітарного середовища. Пропонується розгляд замкнутої біоекономічної системи, яка ставить своїм завданням виробництво економічних благ та відтворення навколишнього природного середовища, а також встановлення еколого-економічної рівноваги.