Уточнення економічної сутності дефініції «фінансовий посередник» - Наталія Ткаченко (Фінансовий простір, 2015)
Здійснено  критичний  аналіз сутності  поняття  «фінансовий  посередник» та  запропоноване  авторське  трактування  його  змісту.  На  цій  підставі  з’ясовано  коло учасників фінансового ринку, які відносяться до фінансових  посередників.  Сформульовано  ознаки, які дозволяють характеризувати фінансових посередників як інституційних інвесторів.