Про визначення економічної ефективності венчурного фінансування - Борис Пилипенко (Фінансовий простір, 2015)
У статті проведено аналіз сучасних підходів до визначення сутності венчурного капіталу  та  венчурного  фінансування,  їх  ролі у  розвитку  сучасних  економічних  процесів,  а також  визначено  критерії  та  проаналізовано методичні  підходи  до  оцінки  ефективності функціонування венчурного капіталу.