Трансформація кількісної теорії грошей та її використання в діяльності центральних банків - Володимир Міщенко; Ігор Льон (Фінансовий простір, 2015)
Досліджено  особливості  формування попиту та пропозиції грошей в контексті сучасних  підходів  до  реалізації  кількісної теорії  грошей,  обґрунтовано  теоретикометодологічні  засади  монетарного  регулювання  економіки  з  метою  забезпечення  збалансованого  розвитку  грошово-кредитного  ринку, визначено основні фактори формування попиту та  пропозиції  грошей,  а  також  доведено,  що  у сучасній практиці регулювання грошового обігу спостерігається  домінування  пропозиції  грошей, а тому її формування стає головним методом реалізації грошово-кредитної політики.