Financial Conglomerates: Signs Of Identification, Peculiarities Of Formation And Regulation In Ukraine - Nelya Nagaichuk; Iryna Tkachenko (Фінансовий простір, 2015)
В статті розглянуто економічну природу  фінансових  конгломератів.  Виявлено  риси,  що  дозволяють  ідентифікувати фінансовий  конгломерат  як  організаційну  форму  інтегрованого  фінансового  посередника. Визначено  організаційно-правові  форми  в  яких можуть  функціонувати  фінансові  конгломерати  в  Україні.  Виявлено,  що    фінансові  конгломерати  виступають  новим  джерелом  загрози  стабільності  національних  фінансових систем,  що  вимагає  впровадження  системи пруденційного  нагляду  і  створення  мегарегулятора.