Управління капіталом – основа ефективності функціонування підприємств аграрної сфери - Лариса Вдовенко; Дмитро Черненко; Олександр Кельман (Фінансовий простір, 2015)
У статті розглянуто теоретичні підходи до трактування економічної сутності категорії  «капітал».  Визначено,  що  капітал не  лише  забезпечує  виробничий  процес,  а  є віддзеркаленням ефективності підприємницької діяльності  суб’єктів  аграрної  сфери  економіки, невід’ємною  частиною  здійснення  виробничого циклу, його визначальним чинником та рушієм розширеного  відтворення,  що  обумовлює необхідність  ефективного  управління  його структурою  з  метою  реалізації  стратегії фінансової  політики  сільськогосподарських підприємств.  Багатоаспектність  поняття «капітал», розмаїття його характеристик, що аналізуються в літературних джерелах, значно розширюють  уявлення  про  сутність  капіталу та  підвищують  його  роль  в  забезпеченні  безперервного процесу виробництва, в тому числі в аграрній сфері економіки.