Роль платоспроможності банків в ефективному функціонуванні банківського сектору України - Юлія Жежерун (Фінансовий простір, 2016)
У  статті  досліджено  сутність категорії  «платоспроможність»;  висвітлено критерії  віднесення  банків  до  категорій  неплатоспроможних  та  проблемних;  виявлено  фактори,  які  сприяють  неплатоспроможності вітчизняних  банків;  проведено  аналіз  частки активів,  чистого  прибутку  (збитку),  капіталу неплатоспроможних  банків  в  банківському секторі; виявлено значення платоспроможності у  забезпеченні  ефективного  функціонування банківського сектору.