Основні підходи до формування та класифікації трансакційних витрат - Марина Дубініна; Марина Лунгол (Фінансовий простір, 2016)
Розглянуто  підходи  до класифікації  трансакційних  витрат  з  метою відображення їх в обліку. проаналізовано існуючі класифікації  трансакційних витрат.  Удосконалено  класифікацію  трансакційних  витрат,  яка є  необхідною  передумовою  для  розробки  методики оцінки трансакційних витрат в економіці.