Основні принципи публічного управління соціально-економічним розвитком суспільства - Микола Іщенко; Іван Руденко (Фінансовий простір, 2016)
Розглянуто  взаємозв’язок категорій  «публічне  управління»,  «соціальна справедливість», «мир», «свобода», «консолідація суспільства», «соціальний прогрес» як принципів розвитку  суспільства.  Аргументовано,  що ринкові  відносини  невіддільні  від  економічної свободи  громадянина,  яка  відкриває  умови  дляпостійного  підвищення  якості  і  рівня  життя  людей.  Доведено,  що  нові  виклики  ринкової економіки  висувають  три  головні  критерії соціальної  справедливості,  миру  і  свободи:  cкасування  привілеїв;  утвердження  нових принципів  розподілу  доходів  і  багатства;  захист економічних прав і свобод особистості.