Особливості дерегуляції економіки України - Олег Гордуновський (Фінансовий простір, 2016)
Доведено,  що  процес  дерегуляції економічних  відносин,  що  забезпечить економічну  свободу  суб’єктів  господарювання у  поєднанні  з  адекватною  системою підтримки  сприятиме  збільшенню  економічної ефективності  економіки  та  зниженню  її тіньового  сектора.  Дерегуляція  повинна  бути направлена  на  створення  умов  для  залучення наявних у регіонах ресурсів для розширення сфер і  ефективності  господарської  діяльності  та зростання інвестицій, що надасть додатковий імпульс  регіональним  народногосподарським комплексам.  На  основі  аналізу  різних  рейтингів та  їх  складових  досліджені  сучасний  стан  та особливості дерегуляції у вітчизняній економіці. Проаналізовано  вплив  проведеної  в  останні роки  політики  з  дерегуляції економіки  на  рівень економічної  ефективності.  Розглянуто  різні форми  адаптації  економічних  суб’єктів  до заходів  з  дерегулювання.  Сформульовано  ряд рекомендацій  щодо  продовження  політики дерегуляції економіки України.