Сутність електронних грошей як об’єкта бухгалтерського обліку - Анна Семенець (Фінансовий простір, 2016)
Розглянуто  підходи  до трактування  сутності  електронних  грошей, особливості  їх  функціонування    та  облікового відображення  в  Україні.  Виділено  основні  подібні та  відмінні  риси  між  поняттями  “гроші”, “електронні  гроші”  та  “безготівковий  переказ грошей”.  Виходячи  з  результатів  дослідження теоретично  обґрунтовано,  що  поняття “гроші” є більш ширшим порівняно з поняттями “електронні  гроші”.  Підкреслено  неможливість їх  ототожнення.  Визначено,  що  поняття “електронні  гроші”  слід  розглядати  не  лише  з економічної,  а  й  юридичної  та  технічної  точок зору.  На  основі  систематизації  публікацій з  питань  функціонування  електронних грошей,  виявлено  основні  проблемні  питання теоретичного  та  практичного  характеру, які  виникають  у  бухгалтерському  обліку  та господарському  контролі  під  час  відображення операцій  з  наявності  та  руху  електронних грошей,  що  спрятиме  розробці  комплексного обліково-інформаційного  забезпечення функціонування  електронних  грошей  в  Україні та їх використання суб’єктами господарювання у бізнес-процесах.