«Податковий аудит» - це напрямок аудиторської діяльності чи процесуальні дії контролюючих органів? - Надія Кругла (Фінансовий простір, 2016)
У  статті  розглянуті  причини та  наведені  переваги,  за  якими  платники  податків зацікавлені в проведенні перевірок податкової звітності саме незалежними аудиторами. Обґрунтована  необхідність  внесення  змін  в  існуючу  нормативну  базу  аудиту  та  створення окремого  методичного  забезпечення  аудиту  податків. Підтверджено, що податковий аудит, з точки зору податкового законодавства, це все ж таки процесуальні дії контролюючих органів.