Оподаткування як елемент фінансового регулювання розвитку інтелектуального капіталу в Україні - Анастасія Полторак (Фінансовий простір, 2016)
Представлено  економічну  сутність дефініції «податкове регулювання розвитку  інтелектуального  капіталу».  Розглянуто інструменти  податкової  політики,  за  рахунок яких  можливо  здійснювати  податкове  регулювання  розвитку  інтелектуального  капіталу  на рівні держави. Проаналізовано вплив ефективного використання механізму фінансового регулювання  розвитку  інтелектуального  капіталу  у сфері оподаткування на величину корисного економічного,  інноваційного,  соціального  та  екологічного ефектів. Узагальнено перелік індикаторів ефективності застосування механізму фінансового регулювання у сфері оподаткування.