Бюджетна безпека держави: сутність та основні загрози - О.В. Проказюк (Фінансовий простір, 2016)
Висвітлено сутність фінансової безпеки держави та окреслено її складові. Аргументовано,  що  серед  структурних  елементів в загальній системі фінансової безпеки провідне місце займає – бюджетна безпека. Обґрунтовано підходи до трактування поняття «бюджетна безпека» та уточнено визначення зазначеної дефініції. Окреслено основні проблеми бюджетної безпеки,  джерела  загроз,  і  –  відповідно,    ризики бюджетної  безпеки.  Ідентифіковано  ряд  чинників, які впливають на ефективність бюджетної безпеки держави.