Гендерні відмінності в оплаті праці: аспект батьківства - Віта Думанська (Фінансовий простір, 2016)
Проаналізовано  гендерні  відмінності в оплаті праці в Україні. Шляхом використання  економетричного  моделювання  визначено  диференціацію  трудових  доходів  чоловіків та  жінок  залежно  від  соціально-демографічних характеристик,  сфери  та  форми  зайнятості, а також відмінності в оплаті праці батьків, які мають  дітей  різного  віку.  Суттєво  нижчим  є заробіток  жінок, які зайняті на низькооплачуваних та низьковаліфікованих роботах, тоді як вища освіта є важливим чинником зниження розриву в оплаті праці.