Особливості функціонування ринку іпотечних цінних паперів в Україні - Світлана Запорожець (Фінансовий простір, 2016)
Досліджено  особливості функціонування  вітчизняного  ринку  іпотечних цінних  паперів.  Охарактеризовано  його  види, функції  та  інституційну  структуру,  надано  порівняльну  характеристику  фінансових інструментів,  які  обертаються  на  ньому. В  статті  сформульовано  ряд  проблем,  які стримують  розвиток  ринку  іпотечних  цінних паперів та обґрунтовано напрями їх вирішення.