Обчислення у таблицях «Excel» головних компонентів факторного аналізу - Олег Касярум; Ярослав Касярум (Фінансовий простір, 2016)
У  статті  розглядається  задача  визначення  власних  значень  та  власних векторів  кореляційної  матриці  порядку  до  10  і більше. пропонується доступний спосіб обчислень за методом головних компонент факторного  аналізу  в  електронних  таблицях  «EXCEL». Автори позиціонують статтю, як методичну, для використання в навчальному процесі.