Переваги та недоліки запровадження електронного обліку та адміністрування ПДВ - Людмила Буркова; Ірина Коваленко (Фінансовий простір, 2017)
Головною  метою  впровадження системи  електронного  адміністрування  ПДВ  є запобігання зловживанням шляхом незаконного отримання відшкодування ПДВ із бюджету, зниження ризиків формування фіктивного кредиту, унеможливлення  отримання  неправомірного відшкодування  ПДВ  з  бюджету,  скорочення  обсягів  тіньової  економіки  в  країні  та  витрат  держави  на  адміністрування  ПДВ.  Уряд намагається  створити  досконалий  механізм регулювання  обліку  та  реєстрації  операцій  з ПДВ. У статті розглянуто переваги та недоліки запровадження  електронного  обліку  та адміністрування ПДВ, наведено пропозиції щодо його  покращення,  а  також  освітлено  нововведення у системі електронного адміністрування ПДВ відповідно до змін, передбачених на 2017 р.