Методологічні засади формування системи забезпечення інвестиційної безпеки держави - Максим Мороз (Фінансовий простір, 2017)
Розглянуто  значущість формування системи забезпечення інвестиційної безпеки  держави,  визначено  його  методологічні засади.    Окреслено  основні  завдання,  які  має вирішувати  така  система,  та  її  компоненти. Виявлено  проблеми  і  умови  забезпечення інвестиційної  безпеки.  З’ясовано  пріоритетні методи  забезпечення  і  державного  регулювання інвестиційної  безпеки  національної  економіки. Запропоновано перелік індикаторів інвестиційної безпеки держави.