Статистичний аналіз ефективності правового регулювання на прикладі спеціальних податкових режимів - Любов Чернявська (Фінансовий простір, 2017)
У статті на основі статистичного  аналізу  проведено  аналіз  ефективностіправового  регулювання  діяльності  спеціальних(вільних)  економічних  зон  в  Україні.  Автор  робить  висновок  про  те,  що  саме  недоліки  законодавства,  що  сприяли  вчиненню  суб’єктами різноманітних податкових та митних правопорушень, а також невиважене та мало прогнозоване внесення змін до законодавчих актів щодо С(В)ЕЗ стало причиною їх занепаду в Україні.