Цифрова економіка та її вплив на розвиток національної та міжнародної економіки - Ганна Карчева; Дар'я Огородня; Владислав Опенько (Фінансовий простір, 2017)
Стаття присвячена дослідженню розвитку  цифрової  економіки  та  її  впливу на  національну  та  міжнародну  економіки. Розкрито  фактичний  та  потенційний вплив  впровадження  цифрових  технологій  на працюючих та споживачів. Проаналізовано рівень цифровізаціїУкраїни  та    країн  Європейського Союзу,  виділено  ТОП-10  країн  ЄС  з  найвищим рівнем  технологічного  розвитку.  Визначено шляхи  подолання  «цифрового  розриву»  для України.