Організаційне забезпечення обліку торгівельної діяльності підприємств - Оксана Онищенко; Тетяна Бейгул (Фінансовий простір, 2017)
Досліджено  теоретичні  питання  торговельної діяльності підприємств в Україні. Вивчено законодавчі та нормативні акти, які діють на території  України,  проаналізовано  праці  зарубіжних  івітчизняних науковців, щодо теоретичних та облікових аспектів торговельної діяльності. Досліджено суть та необхідність товарних запасів на підприємствах України. Виокремлено розмежування оптової та роздрібної торгівлі, їхніх спільних і відмінних рис. Проведено аналіз  обліку  товарів,  витрат  та  отриманого  доходу від їх реалізації. Надано рекомендації щодо удосконалення ведення обліку реалізації товарів на підприємстві.