Складові боргової безпеки банківського сектору - Андрій Соловаров (Фінансовий простір, 2017)
Обґрунтовано  теоретичні  аспекти визначення складових боргової безпеки банківського сектору  національної  економіки.  Розглянуто  необхідність виокремлення при характеристиці сутності  боргової  безпеки  банківського  сектору  безпеки: боргових  зобов’язань  банківського  сектору;  прямих запозичень комерційних банків на внутрішньому і зовнішніх ринках; випущених банками боргових цінних паперів на внутрішньому і зовнішньому ринках; боргових зобов’язань економічних агентів банкам; обслуговування і погашення придбаних банківським сектором  державних  цінних  паперів;  повернення  наданих банківським  сектором  кредитів  клієнтам  і  контрагентам та факторингу; банківських гарантій. Визначено  взаємозв’язок  між  борговою  безпекою та  іншими  складовими  фінансової  безпеки  банківського сектору. З’ясовано місце боргової безпеки банківського сектору національної економіки в безпеці боргового простору країни.