Управління операційними ризиками - Євген Тіщенко (Фінансовий простір, 2017)
Досліджено  сутність  і  форми  прояву операційних  ризиків  у  банку  й  охарактеризовано  їх як  можливість  виникнення  збитків  у  результаті помилок  співробітників,  недосконалої  організації бізнес-процесів та інформаційно-технологічних систем, неналежного внутрішнього контролю і впливу зовнішніх факторів. Проведено аналіз принципів належного управління операційним ризиком, охарактеризовано їхній основний зміст і умови реалізації.