Діагностування кризового стану іт-підприємств - Вадим Чижов (Фінансовий простір, 2017)
Обґрунтований  методичний  підхід  до оцінювання кризового стану ІТ-підприємств на основі  встановлених  емпіричним  шляхом  аналітичних проекцій (персонал, клієнти, зростання, структура) і сукупності специфічних показників, їхніх критичних значень та вагомості, що, на відміну від наявних підходів,  дозволяє  врахувати  особливості  системної форми прояву кризи в ІТ-бізнесі. Представлено алгоритм запропонованого методичного інструментарію.