Вплив іноземного капіталу на розвиток банківського сектору України - Микола Дмитренко; Юлія Жежерун (Фінансовий простір, 2015)
У  статті  досліджено  частку іноземного  капіталу  в  банківському  секторі України,  проаналізовано  його  структуру;  розглянуто  проблеми  впливу  іноземного  капіталу на  розвиток  вітчизняного  банківського  сектору;  виявлено  фактори,  які  сприяють  виведенню  іноземного  капіталу  з  вітчизняного банківського  сектору;  запропоновано  заходи, спрямовані на захист національних інтересів у банківській  сфері  та  підтримку  стабільності фінансової системи загалом.