Віртуальні інноваційні валюти як валюти майбутнього - Ганна Карчева; Станіслав Нікітчук (Фінансовий простір, 2015)
Стаття присвячена дослідженню віртуальних  валют  як  різновиду  електронних грошей  та  їх  ролі  в  інформаційній  економіці, порівнянню основних типів і видів віртуальних валют  та  можливих  загроз,  пов’язаних  з  їхнім використанням. Визначено шляхи впливу віртуальних  валют  на  стабільність  фінансової  системи та в глобальному аспекті.