Принципи формування маркетингових стратегій регіонального розвитку - Світлана Богуславська (Фінансовий простір, 2018)
Подано  теоретико-методичний  базис формування маркетингової стратегії регіонального розвитку,  зокрема  представлено  авторське  трактування  дефініції  «маркетингова  стратегія  регіонального  розвитку».  Обґрунтовано,  що  стратегія регіонального  розвитку  є  специфічним  товаром, вимоги  до  підготовки  якого  викладено  у  статті. Визначено  мету  та  основні  функції  маркетингової стратегії регіонального розвитку. Наведено та обґрунтовано  основні  види  стратегій  регіонального розвитку.  Визначено  та  обґрунтовано  принципи розроблення і впровадження такої стратегії. Запропоновано дві групи принципів: загальні та додаткові. Останні використовуються залежно від типу обраної стратегії регіонального розвитку. Описано набір інструментів для реалізації маркетингової стратегії регіонального розвитку.