Формування резервів за кредитними операціями вітчизняних банків - Юлія Жежерун (Фінансовий простір, 2018)
Виявлено економічну сутність резервів за кредитними операціями банків. Досліджено зміни, які відбулись у вітчизняному законодавстві за часів незалежності  України  в  процесі  створення  нормативно-правової  бази  формування  резервів  за  кредитними операціями. Розглянуто  міжнародний  досвід  формування  резервів за активними банківськими операціями. Проведено  дослідження  порядку  формування  резервів та  запропоновано  підхід  до  розрахунку  резервів  за кредитними операціями на груповій та на індивідуальній  основі.  Проведено  аналіз  якості  кредитного портфеля вітчизняних банків.