Моделювання динаміки валютного ринку в умовах трансформації на основі інтегрування методів термодинаміки та фрактального аналізу - Марія Квасній (Фінансовий простір, 2018)
Запропоновано  моделювання  динаміки валютного ринку в умовах трансформації на основі адаптації  методів  термодинамічних  потенціалів  і фрактального аналізу. Перший з них дозволяє встановити стійкі зв’язки, отримати  кінетичні  моделі  для  функціонування валютного  ринку,  зокрема  рівняння  стану,  аналоги співвідношень Максвелла, рівнянь Гіббса – Гельмгольца  та  законів  термоди наміки.  Другий  –  виявити можливості їхніх змін, діагностувати тип динаміки та спосіб організації процесу. Інтегрування методів дозволяє  встановити  інтервали  динамічної  рівноваги  й  моделювати  динаміку  як  кусково-неперервну,  на  кожному  інтервалі  зі  своєю  потенціальною функцією