Оцінювання адаптації гірничо-металургійних підприємств України - Катерина Вишневська (Фінансовий простір, 2018)
Запропоновано логіку ретроспективного  оцінювання  адаптації  підприємства на основі результатного і ресурсного підходів. Аргументовано,  що  сукупність  результатів різної природи доцільно аналізувати на основі економічного стану, а ресурсів та здатностей щодо їх використання — на основі потенціалу підприємства. Сформовано  сукупність  показників  оцінювання  адаптації  з  урахуванням  специфіки  діяльності  гірничо-металургійних  підприємств. Імплементовано пропонований підхід до практики  діяльності  вітчизняних  гірничо-металургійних підприємств з аргументацією відповідних висновків.