For The Theory Of Public Choice - Viktoriia Gunko (Фінансовий простір, 2018)
Розкрито зростаючу роль політики у громадському житті, що впливає на стан економіки в цілому і на добробут кожного індивіда окремо. Розкрито генезис поглядів на формування теорії громадського вибору. Визначено наукову гіпотезу, а саме: громадський вибір робить значний вплив на низку політичних, економічних і соціальних параметрів, знаходять своє відображення в чинниках позитивного і негативного впливу на формування політичної і соціальної сфери в суспільстві. Для перевірки поставленої гіпотези і виявлення взаємозв’язку між вказаними чинниками відібрано ряд показників і проведено розрахунки. Представлені взаємодія органів влади і громадян через механізм громадського вибору і максимізації задоволення потреб.