Бухгалтерський облік зміни валютних курсів - Катерина Єлізарова (Фінансовий простір, 2018)
Наведено  проблеми,  з  якими стикаються  бухгалтери  під  час  опанування   бухгалтерського обліку зміни валютних курсів; запропоновано  удосконалення  методики  вивчення  цього  питання  шляхом  розгляду  його в  чітко  визначеній  логічній  послідовності;   установлено  й  унаочнено  взаємозв’язок  між господарськими операціями і різницями, що виникають за різних валютних курсів; роз роблено схему  відображення  в  обліку  різниць,  що  виникають  за  різних  валютних  курсів,  і  апробовано  її  на  числових  прикладах;  у  числових   прикладах  наочно  представлено  відображення  в  бухгалтерському  обліку  курсових  різниць   як  при  зростанні,  так  і  при  зменшенні  курсу  валюти  та  сумових  різниць  як  при  перевищенні  комерційного  курсу  валюти  над  курсом валюти  Національного  банку  України,  так   і навпаки.