Економіка спільного споживання — нова система цінностей i довіри - Валентина Кукса (Фінансовий простір, 2018)
Проведено аналіз сутності економіки спільної участі (sharing economy) і причини її виникнення. Розглянуто модель взаємодії та особливості співпраці учасників — користувачів шерингу. Виділено  сфери  поширених  шерингових платформ та їхній життєвий цикл. Досліджено  світовий  і  вітчизняний  досвід розвитку економіки спільної участі. Запропоновано  перспективні  напрями,  сегменти  розвитку  економіки  спільного  споживання та розглянуто її головні перешкоди.