Участь банку в карткових платіжних системах: оцінка витрат і доходів - Володимир Черномор (Фінансовий простір, 2015)
В  сучасних  умовах  карткові платіжні  системи  займають  важливе  місце в  роздрібному  бізнесі  українських  банків.  Але участь  в  карткових  платіжних  системах пов’язана  зі  значними  витратами.  Тому  вибір оптимальної,  з  точки  зору  можливостей  банку,  платіжної  системи  і  стратегії  її  розвитку  залишається  важливою  передумовою  забезпечення  прибутковості  цього  напрямку діяльності.В  статті  проаналізовані  ключові  витрати  пов’язані  з  вступом  і  участю  в  карткових платіжних  системах,  а  також  джерела  доходів від участі в карткових платіжних системах.Крім того, в статті наданий приклад розрахунку фінансового результату банку від участі в платіжних системах НСМЕП, Visa і MasterCard.