Формування патентної політики в аналітичному забезпеченні управління нематеріальними активами - Вікторія Шелест (Фінансовий простір, 2018)
Досліджено  наявні  моделі  управління  нематеріальними  активами.  Визначено місце патентної політики в діяльності суб’єктів господарювання. Розкрито процес аналітичного забезпечення  управління  нематеріальними  активами, який  доповнено  процедурами  обґрунтування патентної  політики  суб’єктів  господарювання,  що  сприяє  реалізації  стратегії  інноваційного розвитку і дозволяє ідентифікувати ключові  фактори  ефективної  діяльності  таких суб’єктів.