Фінансова безпека і стійкість страховика: порівняння понять та умов забезпечення - Неля Нагайчук (Фінансовий простір, 2018)
Досліджено  суть  понять  «фінансова безпека» і «фінансова стійкість страховика» в контексті здатності суб’єкта страхового  підприємництва  виконати  страхові зобов’язання. Проаналізовано  вимоги  вітчизняного  законодавця  щодо  забезпечення  фінансової  стійкості страховиків. Розширено  їхній  перелік,  ґрунтуючись  на теоретико-ме тодичних розробках дослідників. Здійснено групування умов для забезпечення фінансової  стійкості  та  фінансової  безпеки страхової організації, що дало змогу роз  межувати рівні управління цими об’єктами. Розглянуто  методи  державного  контролю за  фінансовою  стійкістю  страховиків  з  метою  недопущення  їхнього  банкрутства  і  забезпечення  фінансової  безпеки  страхового ринку в цілому.