Характеристика формівних підсистем системи забезпечення боргової безпеки вітчизняного банківського сектору - Андрій Соловаров (Фінансовий простір, 2018)
Підкреслено  значущість  формування  дієвої  системи  забезпечення  боргової  безпеки  банківського  сектору  економіки  Украї ни. Наголошено  на  сьогоденній  відсутності комплексних позитивних зрушень у цій сфері. Зазначено  можливість  аналізу  лише  окремих  складових  забезпечення  боргової  безпеки вітчизняного банківського сектору. Наведено детальну характеристику сучасного  наукового  супроводу  формування  системи забезпечення боргової безпеки банківського сектору,  чинної  нормативно-правової  бази, що  регламентує  боргові  відносини  і  безпекові питання  в  банківському  секторі,  та  правозастосовної  практики,  а  також  стану  їхнього  організаційно-методичного,  інформаційно-аналітичного забезпечення, ведення бухгалтерського обліку і звітності, рейтингування в цій  сфері. Визначено проблемні питання в усіх підсистемах системи забезпечення боргової безпеки банківського сектору економіки України